Mindfulness Nedir?

Bu gönderiyi paylaş

Farkındalık nedir?

Uyku ve refahı artırdığı doğru mu?

Farkındalık ve meditasyon arasındaki fark nedir?

NHS ve Yoga International Tarafından Resmi Farkındalık Tanımı Oxford Farkındalık Merkezi’nin eski müdürü Profesör Mark Williams’a göre, farkındalık “bedenlerimizle ve yaşadıkları duyumlarla yeniden bağlantı kurmak” ile ilgilidir, yani “şimdiki anın manzaralarına, seslerine, kokularına ve zevklerine uyanmak”. Bu nedenle, Yoga International’a göre, farkındalık, herhangi bir uyanma durumuna uygulanabilecek mevcut an farkındalığın gayrı resmi uygulaması olarak tanımlanabilir. Farklı bir deyişle, bunu yaparken ne yaptığınızın aktif olarak farkında olmanın bir yoludur.

Peki Farkındalık Nedir?

Basit Bir Tanım Farkındalık şu anda yaşamak demektir.

Esasen, her bir an için (kasıtlı olarak) daha bilinçli ve uyanık olmak ve birinin çevresinde olup bitenlerle tam olarak ilgilenmek anlamına gelir – kabul ve yargısızca. Dahası, Cambridge Sözlüğü’ne göre, farkındalık, sakin bir his yarattığı düşünülen, şimdiki zamanda bedeninizin, zihninizin ve duygularınızın farkında olma pratiği olarak tanımlanabilir.

Bilimsel Bir Tanım Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nden Davis ve Hayes’e göre, farkındalık kişinin yargılamadan edindiği deneyimi anlık anı farkındalığı olarak tanımlamasıdır.

Mindfulness ve Meditasyon Arasındaki Fark Nedir?

Farkındalık ve meditasyon farklıdır, farklı anlamları kapsayan terimlerdir. Ancak, bunlar doğrudan bağlantılıdır. Farkındalık meditasyonu güçlendirir ve geliştirirken, meditasyon farkındalığı besler ve genişletir. Başka bir deyişle, farkındalık herhangi bir dönemde herhangi bir duruma uygulanabilirken, meditasyon genellikle belirli bir süre için uygulanır. Dahası, farkındalık bir kişinin içinde ve çevresinde olup bitenlerin farkında olmak ve ayarlanmak anlamına gelirken, meditasyon kişinin yaptıklarını durdurmak ve hiçbir şeyin farkında olmak için zaman ayırmak anlamına gelir (sadece bir şeye odaklanmaktan da gelebilir).

Farkındalığın Yaygın ve Basit Örnekleri:

1. Farkındalık ,nefesinizin farkında olmamız anlamına gelir.Vücudunuz nefes alırken karın bölgenizdeki değişiklikleri fark etmek, her nefes aldığınızda ve nefes verdiğinizde hava akışına uyum sağlar.

2. Dikkatinizi yediğiniz yiyeceğe odaklamak dikkatliliğin başka bir örneğidir. Sıcaklığını, gevrekliğini veya lezzetini ve sizinle, akıllı telefonunuzla veya televizyonunuzla birlikte yiyen insanlara değil, tamamen hissediyor ve dikkat ediyor.

3. Yürürken, nasıl hissettiğinize dikkat etmek de dolu olmakla eş anlamlıdır. Sırtınızı ağır ve belki de incinmiş hissettiren bir sırt çantası takıyor musunuz? Acele ediyor musunuz ve kalbiniz sakince yürüyor olmanızdan daha hızlı atıyor mu? Sokak sessiz mi, gürültülü mü, boş mu yoksa insanlarla dolu mu?

4. Bedeniniz, duygularınız ve çevrenizden haberdar olmak için çaba gösterdiğiniz sürece, aldığınız her eylemde farkındalık bulunabilir.

Keşfedilecek Daha Fazlası

Uthita Hasta Padangusthasana

Uzatılmış El-Büyük Ayak Duruşu Uzatılmış Elden Başparmağa Duruşu ; sağlam topraklamayı sürdürmek sabit kalmanıza yardımcı olur. Genişletilmiş El-Büyük-Ayak Pozu için Adım Adım Talimatlar: Aşama 1

Devamını Oku »

Online Yoga Dersleri

Önce Online Yoga Derslerinin yararlarından bahsedelim istedik. Çünkü çoğu insanın kafasında online yoga derslerinin yüz yüze olandan daha etkili olmayacağı kanısı mevcut. Ancak pandemi sürecinin

Devamını Oku »

Şimdi Bu Yolculuğa FitFlowYoga İle Başla…

Sadece üyelere özel Online Eğitim’e başla.. Etkinlikler  , eğitimler, özel fırsatlardan ilk senin haberin olsun..

09.04.2024
Fitflowyoga Teacher Training in TULUM
2023 Programs: 1th-13th November 1-13th December 2024 Programs 3-15th January 1-13th February 1-13th March 1-13th April 1-13th May 1-13th June 1-13th July 1-13th August 1-13th September 1-13th October 1-13th December Dive deep and completely immerse yourself into the study of yoga with our 13 day teaching training program. Program

Sana Özel hazırladığım ücretsiz eğitimlere katılmak için şimdi bu yolculuğa başla...