Brahmari, yüksek yoga uygulamalarının çok önemli bir yönü olan boğaz bölgesinde hayati bir merkez olan vishuddha çakrası üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Ayrıca ağzın çatısındaki talu çakrayı uyarır. Tantrik metinlere göre talu çakra, epifiz ve hipofiz bezlerinin faaliyetlerini kontrol eder ve bu da vücudun ince biyokimyasını kontrol eder. Bu teknikle üretilen titreşim, bu bölgedeki sinir uçlarını canlandırır, tüm beden ve zihin üzerinde derin bir etki yaratır.
ARI NEFESİ UYGULAMASI
Rahat bir oturma pozisyonunda oturun, gözlerinizi kapatın ve burun deliklerinden derin bir diyafram nefesi alın. Normal konuşma sesinizin perdesinde mırıldanarak başlayın. Ardından dilin arka kısmını ağzın çatısına doğru bastırın. Dil yumuşak damağa çok sıkı bastırırsa, boğazınızdaki hava geçişi tamamen tıkanır; hava kaçmayacak ve ses çıkmayacaktır. Dilin hafifçe kaldırılmasının sesi boğazınızdan burun boşluğuna nasıl kaydırdığına dikkat edin. Brahmari’nin arı benzeri uğultusu, burun odasında bir titreşim olarak hissedilmelidir. Uygulamanın bu başlangıç aşamasında, uğultu sesi yalnızca ekshalasyon sırasında çıkar. Normal nefes alırken dilinizin ve boğazınızın gevşemesine izin verin. İlerledikçe, her ekshalasyonda uğultuyu sabit tutmaya çalışın. Brahmari’yi aç karnına günde iki ila üç dakika uygulayın, uygulamayı keyifli ve rahat bulduğunuz sürece kademeli olarak beş dakikaya kadar artırın. Baş dönmesi veya karıncalanma (özellikle dudaklarda veya parmak uçlarında) gibi hafif hiperventilasyon semptomlarından herhangi biriyle karşılaşırsanız veya genel bir ajitasyon hissi yaşarsanız, basit diyafragmatik solunuma geçin ve o gün egzersiz yapmayı bırakın.
Uygulamanın tüm faydasını hissetmek için, sesi kestikten sonra gözleriniz kapalı sessizce oturun. Brahmari’den sonra zihin ve bedendeki durgunluk aşikardır. Nefes farkındalığı ve ardından meditasyon yaparak bu dinginlik hissini uzatabilirsiniz..